Should I keep my moving receipts if I can't deduct the move?
Yes. For most people a move is no longer a federal tax write-off, but the receipts still pay off.
A damage claim against a mover crossing state lines must be in writing within 9 months of delivery and ask for a specific dollar amount. Receipts and photos are how you name that amount.
Move-out photos and cleaning or repair receipts are your proof if a landlord keeps part of the deposit.
If you own the new home, improvements such as a new roof, central air or a remodel add to its cost and lower the taxable gain when you sell. Keep those receipts until 3 years after the return for the year you sell.
Receipts kept with photos of your things also prove ownership for an insurance claim. Donation receipts count only if you itemize. California, New York and Pennsylvania still allow a moving deduction on the state return, with distance and work-time tests. Active-duty military on orders can still deduct on Form 3903.
Source: IRS Publications 523 and 526, Topic 455, How long should I keep records; FMCSA and 49 CFR Part 1005; California FTB 3913; New York IT-225; Pennsylvania Schedule UE · Checked November 2026
Was this helpful? If something's missing or wrong, tell us. We read every note.